Hoe het allemaal is begonnen in de Mare

In 2010 speelde bij ons de gedachte om te kijken wat onze volgende stap zou zijn. Lesley werkte al 12 jaar bij Golfbaan Sluispolder en ik, Cynthia, 10 jaar bij de golfbaan. We werkten al iets meer dan 12 jaar in div. horeca bedrijven, en we raakten een beetje uitgebloeid. Gaan we verder kijken ergens anders, of nemen we een sprong in het diepe, wij kozen voor het laatste.

Door een horeca leverancier zijn we in de Mare terecht gekomen, alles was vrij nieuw en het was/is een leuke uitdaging om hier je passie door te geven. We tekende papieren in augustus 2010 en op 1 september begon ons nieuwe avontuur. Het was flink aanpoten om ons idee naar het personeel en de gasten over te brengen. Het personeel was erg enthousiast en dat ging soepel, maar de gasten hadden even wat vertrouwen nodig. Er kwamen natuurlijk moderne gerechten en andere broodjes op de kaart, en natuurlijk vers!

Maar wij bleven samen met ons team voet bij stuk houden, biologische huisgemaakte patatjes (heeft u ook gewone) of een mooi stukje kabeljauw met een beurre Blanc (heeft u geen lekkerbek). En het heeft zijn vruchten afgeworpen, van de hamburger die is gemaakt van 100% rund, tot ossenhaas puntjes met een heerlijke saus, uiteraard huisgemaakt. Van een Boerenbrood met Beemsterkaas, tot een heerlijke clubsandwich. Vergeet ook niet onze loungeplatter te kiezen, heerlijk met zijn tweetjes, of met meerdere een middag snoepen van kleine gerechtjes, hou er wel rekening mee dat u voorlopig niet hoeft te eten. De high tea is ook zo'n feestje, we vinden het allemaal leuk om dat voor u neer te zetten, en dat is ook weer ruim voldoende. De high tea is wel op reservering omdat de scones, taartjes en de quiche gemaakt moeten worden.

Wat ik, Cynthia, wel moeilijk vond is dat Lesley op een andere manier zijn gerechten moest klaar maken, ik bedoel op een ander niveau, want het blijft wel een Brasserie en geen restaurant met linnen. Maar door de o.a. connecties die Lesley heeft en de gasten uit de omgeving, hebben wij nog steeds mooie caterings. Van een hapje tot een buffet, van een bbq tot een vijf gangen diner op locatie met personeel. Ook voor bedrijven doen we veel aan catering van div. lunches, tot overwerkmaaltijden, tot een compleet samengesteld buffet op locatie.

Vernieuwing
Wij zijn continue bezig, je moet natuurlijk wel een beetje bijblijven van wat er zich afspeelt op de horeca markt. Zoals bv. werken met streekproducten, erg belangrijk vinden wij, kijk om je heen Alkmaar ligt zo centraal met al die landerijen met hun producten. Waarom van ver als je het om de hoek kan halen. Soms lukt dat niet maar langzaam aan moet dat gaan komen. Kijk naar afgelopen landbouwdag, daar stonden veel bedrijven uit de omgeving met hun producten. Lesley heeft daar samen met de leerlingen van het 'Clusius College' 5000 hapjes gemaakt, van al die producten uit de omgeving. Die ze hebben uitgedeeld om de mensen te laten proeven wat de omgeving biedt. Het waren allemaal pure producten. Het had ze zeker gesmaakt want om half twee was alles op.

Nu we het toch over bijblijven hebben, vanaf 13 december dit jaar zijn alle bedrijven die iets met voedsel en dranken te maken hebben, verplicht om Allergene er bij te zetten. Dat wil zeggen, stel u komt bij ons in Brasserie en u wilt wat eten of drinken, dan zijn wij verplicht om het in ieder geval op de deur te vermelden want wij weten wat voor soort allergenen in onze producten zitten. Zodat u met gerust hart iets kan bestellen en door te geven wat voor allergie u heeft. En dat onze medewerkers weten wat er veranderd kan worden in uw bestelling. Uiteindelijk wordt het allemaal vermeld op de menu kaarten zelf, en wij hebben een boekje achter de bar met alle allergene uit onze kaarten, zodat wij altijd even kunnen gluren als we het even zijn vergeten. Wij zijn er al mee bezig, cursus hebben we gehad, nu alles uitwerken!

Heeft u vragen over catering of wilt u hier een feestje geven

Neem contact met ons op via onderstaande links